Zéró kliens rendszerek

Értékesítés és bevezetés

Mik azok a zéró kliens rendszerek?

Zéró kliens rendszer által egy számítógép erőforrásait kihasználva további munkaállomásokat,- "virtuális számítógépeket" működtethet egyidejűleg.

A mai számítógépek erőforrásai hatalmasak mely mellett nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezen erőforrások a legtöbb esetben kihasználatlanok.

A zéró kliensek segítségével tehát egy számítógépet több felhasználó is használhatja egyidőben, akár helyi hálózatban, de akár az Interneten keresztül is!

A zéró kliensek használatának előnyei

 • Költségtakarékos a hardverek terén (nem kell számítógépekre és azok korszerűsítésére többévente költeni, elegendő a központi gép fejlesztése)
 • Áramfelhasználása a PC-k töredéke, a zéró kliensek átlagosan 5W-ot fogyasztanak
 • A zéró kliensek nagyon kicsik és abszolút nincs hangjuk (nincs mozgó alkatrész)
 • Élettartamuk akár a PC-k duplája, így akár 6-8 évig is használhatók
 • Könnyen telepíthetők és gyakorlatilag kliens oldali beállítást alig igényelnek
 • Akár asztali operációs rendszert is használhat a kiszolgálói/hoszt oldalon
 • Biztonságos mert a zéró kliensen nincs semmilyen adattárolás
 • Központilag menedzselhetők a programok, jogosultságok, mentések, víruskeresés stb
 • Az adatmentés is egyszerű mert minden központilag tárolt a hoszt gépen
 • Segítségükkel akár a Világ bármely pontjából kapcsolódhatunk a megszokott informatikai rendszerünkhöz

Természetesen ezek mind általános értékű informatikai előnyök, ha tovább gondoljuk, ügyfelenként további pozitívumai is lehetnek, ha zéró klienseket használunk: ne feledkezzünk meg, hogy a zéró kliens aktívan segítheti az adott cég vagy szervezet eredményességét is, legyen szó bármilyen ágazatról.

Zöld informatikia megoldás!

Használatával a TCO (Total Cost of Ownership) egyenlő a nullával! A zéró kliens környezetkárosító hatása gyakorlatilag nulla! Ez mit is jelent?

 • A beruházási költség hosszabb távon közelít a nullához, ugyanis a zéró kliens ára egy normál számítógép árának 25%-a. Egy rendszer kiépítéséhez tehát nem kell minden egyes felhasználónak saját számítógépet vásárolnia.
 • Zéró karbantartási költség, hiszen a zéró kliensen nincs operációs rendszer, így nincs mit karbantartani, nem lesz vírusos, nem lassul le. Csak a központi hoszt gépet kell karbantartania.
 • A folyamatos fejlesztési költség minimális, a zéró klienseket nem kell frissíteni, korszerűsíteni, nincs szükség szoftverfrissítésre sem. A fejlesztéseket csak a hoszt igényli, melyet viszont előre tervezhet és ütemezhet, könnyebben beépítheti a költségvetésbe.
 • Az elektromos áram felhasználás szinte nulla, mert a zéró kliens mindössze 5W-ot fogyaszt, ez egy normál PC fogyasztásának 2%-a.
 • A lecsökkent hardverigény a gyártás során kevesebb anyagfelhasználást jelent, ezáltal csökken az elektronikai hulladékok keletkezése is, mellyel alapvetően csökken a CO2 kibocsátás. Ezzel hozzájárulunk a ahhoz, hogy az informatika zöld technológiává váljon.

Áram fogyasztási kalkuláció

Egy hétköznapi számítógép átlagos fogyasztása 150-200W között van, egy nagyobb teljesítményű számítógépé 200W felett. Kerekített 48 Ft/kWh villamos energia díjjal számolva, egy számítógép napi 8 órás üzemben átlagos fogyasztás mellett évente 27 600 Ft -ot fogyaszt. Nem szabad megfeledkezzünk arról, hogy már a mai háztartásokban is egynél több számítógép van, nem beszélve egy irodáról, ahol 10-100 között van a számítógépek száma.

A zéró kliens használata a fenti esetben kevesebb mint évi 700 Ft -os fogyasztás jön ki munkaállomásonként, ami majdnem 27 000 Ft-os megtakarítást jelent évente munkaállomásonként!

Mondani sem kell, hogy egy 10 számítógépes intézmény több mint negyed millió Fortinttal kevesebb villanyszámlát fizetne évente zéró kliens használata esetén!

Mi is szükséges a zéró kliens használathoz?

 • Legalább egy erős, megfelelően méretezett számítógép, RDP szolgáltatással felruházva
 • Számítástechnikai hálózat (UTP kábelhálózat, switchek, hub-ok stb.)
 • Kívánt mennyiségű zéró kliens
 • Rendszermérnök munkatársaink akik összehangolják szerverét és klienseit

A zéró kliensek nem rendelkeznek CPU-val, memóriával, merevlemezzel, csupán az alapvető ki és bemeneti eszközöket kezelik (monitor, billentyűzet, egér, hang és egyéb USB-s eszközök). Az erőforrásokat a számítógép (azaz a hoszt PC) adja számukra, melyhez a hoszt gépen RDP (Terminal Services,- magyarul terminál szolgáltatások) kiszolgáló szolgáltatás szükséges. A módszerrel egy számítógépen egy időben bármennyi felhasználó is dolgozhat, mindez a számítógép erőforrásaitól függ!

Valódi informatikai rendszer nulla számítógéppel!?

Igen! Irodai rendszerében nem is szükséges egyetlen számítógép sem, a teljes informatikai rendszert kiszervezheti felhőbe, melyhez bármennyi zéró klienst kapcsolhat Interneten keresztül. A felhő alapú szerverhosztinggal megszűnik a helyhez kötöttség, gyakorlatilag minden vállalati telephelyre és irodába Internet és zéró kliens szükséges!

Mennyibe kerül egy zéró kliens?

A zéró kliensekre való áttérés a technikai előnyök mellett ára miatt fontos, ugyanis egy kliens ára típustól függően kb. 25-40 000 Ft, mely láthatóan egy PC árának minimum a fele. Felméréshez, közös gondolkozáshoz keresse kollégáinkat, ezután tudunk egyedi ajánlatot adni zéró kliens rendszerre és annak kiépítésére!

Bővebb információra van szüksége? Ajánlatra van szüksége?

Kapcsolattartó munkatársaink

Mózsa Ferenc

Mózsa Ferenc

tulajdonos, ügyvezető

Ügyvezetéssel és pályázatokkal kapcsolatos kérdésekben állok rendelkezésre
 
 

Czink Dóra

Czink Dóra

Operatív vezető

Ügyfélszolgálatunk, szerződéseink és projektjeink menedzsmentjét végzem, illetve felelőse vagyok a cégcsoport kommunikációjáért és a cég láthatóságáért

Bors Csilla

Bors Csilla

Irodavezető

Hozzám tartozik az irodavezetés, ide értve a kimenő és bejövő számlázás és pénzügyek kezelését, beszerzéssel és könyveléssel kapcsolatos kapcsolattartást

Szivák Miklós

Szivák Miklós

IT Fejlesztési vezető

Én felelek az új projektekkel kapcsolatos tanácsadásért, valamint a projektek technikai előkészítéséért, tervezéséért illetve azok koordinálásáért

Bognár József

Bognár József

IT Üzemeltetési munkatárs

IT üzemeltetési szerződéssel rendelkező ügyfeleinkkel történő kapcsolattartás a feladatom. Igyekszem választ adni az ezekkel kapcsolatos technikai kérdésekre

Bajnok Tamás

Bajnok Tamás

Rendszermérnök

A cég legifjabb tagjaként, rendszergazdaként segítem a munkatársakat és közben igyekszem elsajátítani a szakma fortélyait.
 

Joó Tamás

Joó Tamás

Szoftverfejlesztő

Szoftverfejlesztőként, főként web alapú üzleti alkalmazások fejlesztésével foglalkozom
 

Fülöp Brigitta

Fülöp Brigitta

Könyvelő

A cég teljes könyvelési és bérrel kapcsolatos feladatkörét látom el
 

?>